Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Merhaba arkadaşlar! Son zamanlarda dijital sanat ve manipülasyon üzerine düşüncelerim çok arttı. Özellikle Clothoff gibi araçlar, fotoğrafları düzenleme ve değiştirme konusunda inanılmaz bir esneklik sağlıyor. Ben merak ediyorum, sizce bu tür araçlar sanatsal yaratım sürecini daha mı özgür hale getiriyor yoksa bazı açılardan sınırlandırıyor mu https://clothoff.tr/? Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
11 görüntülenme

Ebru, çok haklısın, dijital araçlar gerçekten yaratım sürecini bambaşka bir boyuta taşıyor. Clothoff özelinde bakarsak, bu platform fotoğrafların üzerinde dramatik değişiklikler yapmamıza izin veriyor ve bu, klasik foto-manipülasyona göre çok daha hızlı ve esnek bir yöntem sunuyor. Mesela, portrelerde ışık ve gölgeyi değiştirip farklı atmosferler yaratabiliyorum ve bu deneyim bana yeni kompozisyon fikirleri veriyor. Tabi ki, işin etik tarafını da düşünmek lazım, çünkü manipülasyonun sınırı bazen çok ince ve yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Ben kendi çalışmalarımda bu dengeyi sağlamak için, Clothoff gibi platformları kullanırken hep “sanat mı yoksa sahtekarlık mı” sorusunu aklımda tutuyorum. Ben açıkçası bazı yaratıcı projelerimde buradan ilham aldım ve dijital manipülasyonun sınırlarını keşfetmek gerçekten çok öğretici oldu.