CS 1.6'da Oyun İçi Menü ve Arayüz Bozulmaları
Arkadaşlar herkese merhaba, Counter-Strike 1.6 oyunumu açtığımda ana menüdeki yazılar ve butonlar bozuk görünüyor. Bazı yazılar kaymış, bazı menü öğeleri siyah kareler halinde ekrana geliyor ve fare imleci oyun içinde düzgün çalışmıyor. Hatta oyuna girdikten sonra HUD (kullanıcı arayüzü) tamamen bozuluyor, skor tablosu okunmuyor ve radar görünmüyor. Bunun üzerine internette araştırma yaptım ve bazı forumlarda bu sorunun oyunun eski sürümlerinde olduğunu, güncel paketlerde düzeltildiğini okudum. Özellikle https://upcs16.com/tr/ adresinde bu tür arayüz sorunlarının çözüldüğü yazıyordu. Acaba bu siteyi daha önce kullanan var mı? Menü ve arayüz bozukluklarını yaşayan başka arkadaşlar da var mı? Bu sorunu kalıcı olarak çözmek için ne önerirsiniz? Arayüz dosyalarını manuel olarak değiştirmeyi denedim ama sonuç değişmedi. Yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba dostum, geçmiş olsun. Anlattığın menü ve arayüz bozulmaları, genellikle oyunun eksik veya bozuk tema dosyaları içeren sürümlerinden kaynaklanır. Özellikle farklı çözünürlüklerde bu tür hatalar sıkça görülür. Haklısın, bu sorun eski paketlerde çok yaygındı ama güncellenmiş sürümlerde tamamen giderildi. Bahsettiğin siteyi ben de biliyorum ve birçok oyuncu buradan indirdiği oyunla sorunlarını çözdü. Oradaki paket, tamamen yenilenmiş bir arayüz motoru ile geliyor ve tüm çözünürlüklerde hatasız çalışıyor. Ayrıca HUD dosyaları ve yazı tipleri optimize edildiği için skor tablosu, radar ve diğer tüm görsel öğeler net bir şekilde görünüyor. Eğer manuel dosya değiştirme işe yaramadıysa, en temiz çözüm oyunu sıfırdan kurmak. Bu sayede hem menü hem de oyun içi arayüz sorunları tamamen ortadan kalkacaktır. Siteyi tercih eden kullanıcılar genelde çok memnun kalıyor. Umarım bu bilgiler işine yarar.